Over Betty

Dit is Betty: schrijfster, columniste, dichter, moeder, oma, overgrootmoeder…

Betty de Wit (1930) is schrijfster, dichteres en columniste voor de Harderwijker Courant.

Benjamin Terpstra, eindredacteur van de Harderwijker Courant, schreef dit in het voorwoord voor haar nieuwste boek In Lockdown Met De Kat:

”Wat een heerlijk mens”, schreef verslaggever Frieda Fennell aan mij, na afloop van een interview met Betty de Wit voor de Harderwijker Courant. Dat is ook wel te lezen in alle columns die ik van mevrouw De Wit heb mogen ontvangen, of wellicht mag ik Betty zeggen. Want door de columns te lezen, is het net of ik deze 90-jarige inwoner van Harderwijk al behoorlijk ken.

Haar columns zijn wekelijks raak, precies zoals wij een column voor de Harderwijker Courant willen hebben: een knipoog naar de actualiteit, de nodige zelfspot en toegankelijk voor een breed publiek.
Voor een gratis huis-aan-huisblad is Betty een geschenk. Wat begon als een tijdelijk item tijdens de eerste lockdown, is een vast ingrediënt geworden voor onze lezers. Meestal achterin de krant, niet omdat de columns minder relevant zijn, maar als toetje, zodat de lezer de krant met een glimlach dichtslaat.

Het interview dat Frieda Fennell had afgenomen, kon ze niet kwijt in een halve pagina. Ze vroeg aan mij om voor één keer een hele pagina te mogen schrijven. Een hele pagina over één onderwerp is namelijk best uitzonderlijk. Natuurlijk kon ik geen nee zeggen. Na het interview geredigeerd te hebben, had ik ook geen spijt van mijn keuze. Een prachtig boeiend paginagroot verhaal vol leesplezier. Ook de lezers van dit boek wens ik veel leesgenot. En dat ze zo kennis mogen maken met een heerlijk mens.