In de media

90 jaar en dan schrijfster, columniste en dichteres zijn. Dat zorgt voor de nodige aandacht in de media. Zo leer je Betty snel kennen.


Eerste plaats op de lijst Literaire Non-Fictie


Het boek In Lockdown met de Kat van schrijfster en columniste Betty de Wit (90) heeft de eerste plaats behaald op de lijst Literaire Non-Fictie. “Zo’n boek hebben we nog niet eerder gelezen”, aldus de reactie op deze gerenommeerde boekensite.

“We hebben hartelijk gelachen om de subtiele verhalen van Betty”, aldus de recensie. “De bladzijde-lange anekdotes relativeren, ontroeren en zijn een spoedcursus stoïcisme voor iedereen die te maken heeft met de coronamaatregelen – en dat is iedereen. Een onverbloemd boek waar de warmte en Spartaanse waarden vanaf stralen. Zo’n boek hebben we nog niet eerder gelezen, terwijl wij – en iedereen – dit innemende verhaal goed kunnen gebruiken in een periode die veel van ons vraagt”.De 90-jarige Betty de Wit schreef een boek over Coronatijd


Dat het nooit te laat is om je dromen na te jagen, bewijst de 90-jarige Betty de Wit. Zij startte haar schrijfcarrière op 66-jarige leeftijd en schrijft vanaf 2020 columns voor de Harderwijker Courant. Recent verscheen haar nieuwste boek ‘In Lockdown Met De Kat’.
(Eva, 5 februari 2021)


Gegarandeerd leesplezier!


Belevenissen, herinneringen, fantasieën. Het kon niet op. De coronacrisis in 2020/2021 gaf haar nieuwe inspiratie. Dit mondde uit in een flink aantal, veelgelezen en gewaardeerde columns in de Harderwijker Courant. Op haar 90e werd het tijd voor haar tweede boek. Met haar corona-columns en met nieuwe verhalen uit haar voorraad.
(Kim de Bruijn, juni 2021)


Tweede boek Betty de Wit: ‘In lockdown met de kat’


HARDERWIJK – Betty de Wit mag dan 90 jaar oud zijn, maar deze columniste en schrijfster staat nog volop in het leven. In tijd van corona lockdown schrijft ze wekelijks een column. Nu zijn de columns gebundeld in het boek In lockdown met de kat. (Harderwijker (Courant, 11 januari 2021)


Friezin verovert harten

Friezin (90) om utens verovert harten met wekelijkse columns


“Wie krijgt er op haar negentigste nog een vaste aanstelling bij de krant?”, grapt Betty de Wit, Friezin om utens. Ze is sinds corona vaste columnist bij de lokale krant. Onlangs verscheen ook haar tweede boek.
(Friesch Dagblad, 14 januari, foto Ruud Ploeg)


AD-Betty de Wit over Avondklok

Betty de Wit over Avondklok: Nu een boete, toen kogels.


De 90-jarige Betty de Wit begon met schrijven aan het begin van de coronacrisis. Inmiddels schrijft ze wekelijks voor de Harderwijker Courant en zijn een aantal van haar columns gebundeld in het boek ‘In lockdown met de kat’. Eén van haar columns gaat over kerstavond in 1944, de lege straten van nu doen haar denken aan toen.
(AD.nl, januari 2021)


Avondklok doet Betty (90) terugdenken aan de oorlog


De 90-jarige Betty de Wit weet hoe het is om te leven met een avondklok. Ook al zijn de omstandigheden heel anders, denkt ze door deze tijd nog regelmatig terug aan de oorlog waarin zij zelf jong was en te maken had met een spertijd. Nu heeft ze al haar ervaringen sinds het begin van de coronacrisis op papier gezet, en vertelt daarbij ook over herinneringen uit de oorlog.
(SBS, Hart van Nederland, 17 januari 2021)


Betty de Wit schrijft boek over de Lockdown

Betty (90) uit Harderwijk typt met één vinger boek over haar leven tijdens corona


Verveling, dat woord kent Betty de Wit (90) niet, ondanks corona. De hele dag door zit ze achter haar laptopje verhalen te typen. Afgelopen week bracht ze een boek uit over haar leven tijdens corona: In Lockdown Met De Kat. ,,Ik typ maar met één vinger, dus voordat ik iets op papier heb duurt het wel even.”
(De Stentor, 13 januari 2021, Foto Ruud Ploeg)


Columniste viert 90e verjaardag


HARDERWIJK – Betty de Wit, toen nog 89 jaar oud, werd afgelopen zomer columniste van de Harderwijker Courant. Voor haar negentigste verjaardag bracht de redactie haar een bezoek. Betty: “Columniste op míjn leeftijd, dat ik dat nog mag meemaken! Schrijven geeft mij zoveel plezier en dat ik er iemand anders mee kan vermaken, dat is toch bijzonder?”
(Harderwijker Courant, 2 december2020)


“De beste helft van jezelf”


Klaas Drupsteen spreekt op Gelderse begraafplaatsen met mensen die een graf of gedenkplek van een dierbare bezoeken. Het zijn spontane gesprekken over liefde, verdriet, geluk, herinneringen, het leven en sterven. Geheel toevallig treffen zij Betty de Wit. Er ontstaat een mooi gesprek met een lach en een traan over de beste helft van jezelf.
(Omroep Gelderland, 9 februari 2019)


Verhalenbundel van oorlogskind Betty de Wit (88) uit Harderwijk is een succes!


Betty de Wit (88) uit Harderwijk heeft een hoofd vol verhalen. Haar verhalenbundel Wat vertel je me nou is zo’n succes dat de tweede druk al in de winkel ligt. Betty de Wit is er best trots op,
(De Stentor, 2 mei 2019)


88-jarige Harderwijkse signeert verhalenbundel


De 88-jarige Betty de Wit uit Harderwijk heeft een verhalenbundel geschreven met de titel ‘Wat vertel je me nou?’ Ze presenteert met gepaste trots haar bundel met gebeurde en bedachte verhalen en de verkoop heeft een vliegende start. Op zaterdag 4 mei komt ze naar The Read Shop in winkelcentrum Stadsdennen in Harderwijk voor een signeersessie.
(Harderwijker Courant, 2 mei 2019)


88-jarige brengt bundel uit met oorlogsverhalen


HARDERWIJK – Op je 88ste nog een verhalenbundel uitbrengen. Betty de Wit uit Harderwijk doet het met haar boek ‘Wat vertel je me nou?’. Zij groeide op tijdens de Tweede Wereldoorlog en haar dochter vond dat zij de verhalen uit die tijd eens moest opschrijven en uitbrengen. Zo gezegd, zo gedaan. (Omroep Gelderland, 4 mei 2019)


We leven bij de dag


De oudere van tegenwoordig, wie is dat? Vandaag: Betty de Wit uit Harderwijk. Ze maakt gedichten, heeft een optimistisch karakter en kent haar man vanaf haar dertiende.
(ND, 22 maart 2014)