Goede Nachtrust

Het valt ook niet mee voor de demissionaire minister-president Rutte en zijn minister van volksgezondheid de heer Hugo de Jonge. Of ze nu hun toezeggingen of hun beloften intrekken, of toch een sprong wagen en de terrassen openen, zij het beperkt. Wat ze ook doen, het is nooit goed.

En toch doen beide mannen zo hun best. Het coronavirus laat zich nu eenmaal niet met een vlindernetje vangen. Was dat mogelijk dan zou geen coronaviruspandemie de wereld beheersen. Het is dan ook een bijna onmogelijke taak voor beide heren om ooit iets goed te doen en het iedereen naar de zin te maken. Bovendien, zoveel hoofden zoveel zinnen.

En toch, hoewel de ziekenhuizen nog vol liggen, zagen we op Koningsdag en na het kampioenschap van Ajax dat het volk bijna niet meer te houden is. En nu is het maar afwachten wat die uitbarstingen voor de besmettingen zal geven.

Vooral met demissionaire minister Hugo de Jonge heb ik te doen. Als tweede man naast de premier moet hij, voor mijn gevoel al het onheil dat de heer Rutte over ons uitstort bevestigen. Tot nu toe is het coronavirus hem en ons de baas, maar daar kunnen we hen de schuld niet van geven.

Als ik eraan denk hoe ellendig de heer Hugo de Jonge zich voor een persconferentie moet voelen? Wat als er weer een toezegging moet worden teruggeroepen? Dan heb ik oprecht met hem te doen. En zoals gezegd, dat virus laat zich moeilijk vangen. Ik bedacht dat het wel leuk zou zijn om Hugo de Jonge, ter bemoediging mijn boek ‘ In Lockdown met de Kat’ cadeau te doen. Ja, dit als een kleine opbeuring in deze zo zware tijd. Om, als hij van ellende niet kan slapen door alle afkeurende woorden en blikken, een opwekkend verhaaltje te lezen en zo alsnog van een goede nachtrust te genieten. Dat heeft hij in deze zware tijd wel nodig. Hierbij wens ik hem veel wijsheid en sterkte. En met mijn boek veel leesplezier en een goede nachtrust toe.

Trouwens, als het daarover gaat? De demissionaire minister-president de heer Rutte zou ook wel iets fleurigs kunnen gebruiken.

Betty de Wit
Betty de Wit